Wczytywanie strony...

  • #TOWAROZNAWSTWO

Komunikat o błędzie

Notice: Undefined index: host in DatabaseConnection_mysql->__construct() (line 37 of /www/htdocs/demo-rekrutacja/includes/database/mysql/database.inc).

Studenci na kierunku towaroznawstwo zdobywają niezbędną wiedzę i umiejętności: do zrozumienia zjawisk i procesów społecznych, przyrodniczych oraz ekonomicznych zachodzących w poszczególnych fazach cyklu życia towarów; oddziaływania produktu i procesu technologicznego na środowisko; zarządzania jakością; zasadach funkcjonowania europejskiego i krajowego prawa żywnościowego oraz systemach zapewniania bezpieczeństwa żywności; o normach i regułach (prawnych, organizacyjnych, moralnych, etycznych) organizujących struktury i instytucje społeczne oraz formy indywidualnej przedsiębiorczości; zasad ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego, a także uczą się prawidłowo wykorzystać i ocenić przydatność rutynowych metod, technik, narzędzi i materiałów do rozwiązywania zadań inżynierskich; ocenić autentyczność produktu lub wykryć jego zafałszowanie (na podstawie) za pomocą właściwości fizykochemicznych; zaprojektować wyrób, system lub proces produkcji żywności i artykułów przemysłowych; właściwie analizować przyczyny i przebieg procesów społecznych i zjawisk przyrodniczych oraz wykorzystać zdobytą wiedzę do rozstrzygania dylematów w pracy zawodowej.

 

Absolwent kierunku towaroznawstwo jest przygotowany do pracy w: małych, średnich i dużych przedsiębiorstwach oraz jednostkach gospodarczych na stanowiskach związanych z zarządzaniem jakością towarów żywnościowych i przemysłowych; laboratoriach analitycznych i kontroli jakości oraz certyfikacji produktów; jednostkach kontrolno-pomiarowych; organach nadzoru urzędowego, ośrodkach badawczo- rozwojowych oraz jednostkach doradczych i projektowych.

 

 

Studia pierwszego stopnia - inżynierskie, 7 semestrów, stacjonarne

Specjalności: menedżer produktu; menedżer laboratorium badań żywności

Studia drugiego stopnia - magisterskie, 3 semestry, stacjonarne

Specjalności: menedżer usług gastronomiczno-hotelarskich, zarządzanie procesami w produkcji i usługach

  • TOWAROZNAWSTWO

Kryteria kwalifikacji przewidują konkurs (ranking) sumy % punktów uzyskanych z przedmiotów w części pisemnej egzaminu maturalnego występujących na świadectwie dojrzałości. Na poziomie podstawowym ilość % uzyskana na świadectwie dojrzałości jest równa ilości punktów w kwalifikacji, wyniki z poziomu rozszerzonego lub dwujęzycznego do kwalifikacji mnożone są przez 2. Kandydatowi na studia do obliczenia sumy % punktów uwzględnia się 0 (zero) % punktów z danego przedmiotu - jeżeli egzamin z tego przedmiotu złożony został na poziomie poniżej 30% punktów lub kandydat nie spełnia kryteriów, tj. przedmiot nie występuje na świadectwie dojrzałości. Kandydat samodzielnie wskazuje w systemie Internetowej rejestracji Kandydatów (IRK) przedmioty kwalifikacyjne (egzaminy) oraz poziom egzaminu (podstawowy, rozszerzony, dwujęzyczny), na podstawie których przeprowadzona będzie kwalifikacja na studia.

 

Uwzględniane przedmioty (należy dokonać wyboru trzech przedmiotów z przedstawionych poniżej)

1. Biologia

2. Chemia

3. Fizyka i astronomia

4. Geografia

5. Język obcy nowożytny (jeden język, do wyboru przez kandydata)

6. Język polski

7. Matematyka

 


Wydział:

 

Nazwa:

Wydział Nauki o Żywności

 

Adres:

Pl. Cieszyński 1, 10-726 Olsztyn

Numery telefonów

do kontaktów z kandydatami:

Tel. 89 523 49 83; 89 523 97 10; 89 523 34 01

 

E-mail

do kontaktów z kandydatami:

wnz@uwm.edu.pl

 

strona internetowa i facebook:

www.uwm.edu.pl/wnz

www.facebook.com/Wydział-Nauki-o-Żywności-UWM-Olsztyn

 

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski

Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.

 

TWITTER

Sorry, twitter is currently unavailable.