- Odkryj UWM
- Wydziały
Kiedy?
Nie czekaj! Wybierz UWM
Wczytywanie strony...
Kształcenie na kierunku broker innowacji w przemyśle spożywczym pozwala na zdobycie interdyscyplinarnej, specjalistycznej wiedzy z zakresu: technologii i technik produkcji artykułów rolno – spożywczych, prawa, ekonomii oraz zarządzania (m.in. dotyczącą projektowania i wdrażania nowych oraz funkcjonowania istniejących procesów i systemów produkcyjnych oraz eksploatacyjnych wykorzystywanych w przetwórstwie żywności; innowacji produktowych w sektorze rolno-spożywczym; zarządzania bezpieczeństwem produkcji żywności; produkcji i projektowaniu maszyn, urządzeń dla rolnictwa i zakładów przetwórstwa spożywczego; przetwarzania i unieszkodliwiania powstających w przetwórstwie spożywczym odpadów; zarządzania przedsiębiorstwem, kosztami, finansami oraz jego kapitałem, personelem, a także koordynowania prac zespołów pracowniczych, marketingu oraz w zakresie aspektów prawnych związanych z funkcjonowaniem firmy i ochroną własności intelektualnej).
Tekst
BROKER INNOWACJI W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
Kryteria kwalifikacji przewidują konkurs (ranking) sumy % punktów uzyskanych z przedmiotów w części pisemnej egzaminu maturalnego występujących na świadectwie dojrzałości. Na poziomie podstawowym ilość % uzyskana na świadectwie dojrzałości jest równa ilości punktów w kwalifikacji, wyniki z poziomu rozszerzonego lub dwujęzycznego do kwalifikacji mnożone są przez 2. Kandydatowi na studia do obliczenia sumy % punktów uwzględnia się 0 (zero) % punktów z danego przedmiotu - jeżeli egzamin z tego przedmiotu złożony został na poziomie poniżej 30% punktów lub kandydat nie spełnia kryteriów, tj. przedmiot nie występuje na świadectwie dojrzałości. Kandydat samodzielnie wskazuje w systemie Internetowej rejestracji Kandydatów (IRK) przedmioty kwalifikacyjne (egzaminy) oraz poziom egzaminu (podstawowy, rozszerzony, dwujęzyczny), na podstawie których przeprowadzona będzie kwalifikacja na studia.
Uwzględniane przedmioty (należy dokonać wyboru trzech przedmiotów z przedstawionych poniżej)
1. Biologia
2. Chemia
3. Fizyka i astronomia
4. Geografia
5. Język obcy nowożytny (jeden język, do wyboru przez kandydata)
6. Język polski
7. Matematyka
Wydział: |
|
Nazwa: |
Wydział Nauki o Żywności
|
Adres: |
Pl. Cieszyński 1, 10-726 Olsztyn |
Numery telefonów |
Tel. 89 523 49 83; 89 523 97 10; 89 523 34 01
|
E-mail |
|
strona internetowa i facebook (jeśli jest): |
www.facebook.com/Wydział-Nauki-o-Żywności-UWM-Olsztyn |
Misją Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie jest wszechstronna działalność na rzecz rozwoju kształcenia wysokiej jakości absolwentów i kadr naukowych, realizacji badań naukowych dostosowanych do potrzeb gospodarki regionu i kraju oraz wzbogacania kultury narodowej.